fbpx

Muziekhuis023 – Nederpunk

Zin in een gezellig avondje losgaan? Kom naar Muziekhuis023-Nederpunk! De bands Røyking, Rauwkost en de Autoriteit zorgen deze avond voor heerlijke muziek.

Røyking
Punk energie en scherpe lyrics verstopt in een zoet jasje. Uptempo beats met harmonische zang en gitaar, R∅yking laat je los gaan en tegelijk afvragen wat de føk ze allemaal aan het schreeuwen zijn. Het is Kinderen voor Kinderen… maar dan niet voor kinderen. Løgisch tøch?

Rauwkost
De rauwe kost van het leven zetten we om in een avond vol muziek! Dit Nederlandstalige-rock trio valt op met energieke muziek en rake teksten, rauw op je dak. Na hun EP, Met De Deur In Huis (2023), verscheen in januari hun album Zonder Kloppen. De band laat zich inspireren door o.a. Hang Youth, De Dijk, Doe Maar en The Scene. Met teksten als ‘Geen eigen huis, geen plek onder de zon’ en ‘Waarom is die troep zo duur, voor een paar kilometer per uur?’ kan iedereen gegarandeerd meezingen en een gezonde dosis frustratie afreageren.

De Autoriteit
De Autoriteit is een Nederlandstalige band met invloeden van Hip hop, Reggae, Ska, en Funk. Rapper Danny Dio heeft de handen ineengeslagen met muzikanten Martijn (op lead gitaar/zang), Ruud (op basgitaar/zang), Jair (op cajon/fluit/zang), en Martin (op melodica). Ze staan bekend om aanstekelijke grooves, spitsvondige teksten en refreintjes die zich ongemerkt in je oor wurmen. Hiphop, funk en reggae over de vrolijke kant van dingen die mis gaan. Wie ze live heeft gezien, weet het al langer: ze zijn misschien wel de gezelligste hip hop act van de lage landen. “… brengt je helemaal terug naar de hoogtijdagen van Doe Maar in de jaren tachtig…, Lichtvoetig, maar wel met een vleugje satire…” (Alternative FM). “